Thursday, July 15, 2010

Δήμος Αλυκών Ζακύνθου - an accessible beach at Zante

http://www.imerazante.gr/koinonia/gallikes-rampes-0507/

“Γαλλικές” πλαστικές ράμπες στις παραλίες του Δήμου Αλυκών

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 5 Ιουλίου 2010
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Γαλλικές” πλαστικές ράμπες τοποθέτησε σε τρεις παραλίες του ο Δήμος Αλυκών, ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της χρήσης των αναπηρικών αμαξιδίων και των ραμπών, που υπάρχουν στην παραλία των Αλυκών, ενώ το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αλυκών, Αντώνης Γκούσκος, ο διοικητής του ΟΔΑΖ, Στάθης Μπετίνης, ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας.
Ο κ. Γκούσκος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Δήμος Αλυκών στο συγκεκριμένο θέμα, είναι απόλυτα νόμιμες, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τεθεί κανένα ζήτημα ούτε από την Κτηματική Υπηρεσία, ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών.
“Ο Δήμος Αλυκών προγραμμάτισε, σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρόγραμμα, που αφορά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες. Έχοντας και την βοήθεια των “Ποπολάρων”, τοποθετήσαμε πλαστικούς διαδρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως νόμιμοι, αφού πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν θέσει τόσο η Κτηματική Υπηρεσία, όσο και το υπουργείο Οικονομικών. Οι ράμπες αυτές είναι κατασκευασμένες από πλαστικό υλικό, ενώ έχει γίνει και ειδική πλέξη. Το υλικό αυτό φτιάχνεται μόνο σε ένα εργοστάσιο της Γαλλίας. Ο χρόνος παράδοσης των διαδρόμων, των τουαλετών, αλλά και των “αμφίβιων” αναπηρικών αμαξιδίων, ήταν έξι μήνες, ενώ το κόστος έφτασε στις 50.000 ευρώ. Η Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία υποστηρίζει ότι ο Δήμος Αλυκών είναι πρωτοπόρος σε αυτό το θέμα στην Ελλάδα, γεγονός που μάς γεμίζει με ικανοποίηση και χαρά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει τρόπος για την νόμιμη εξυπηρέτηση των αναπήρων, επομένως θεωρώ ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους” ανέφερε ο Δήμαρχος Αλυκών.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger ivorsblogg said...

Είμαι πολύ ευτυχής να δω αυτό το καλό παράδειγμα από τη Ζάκυνθο και ελπίζω ότι θα δημιουργήσει πολλή καλή εμπειρία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Bravo για το Δήμος Αλυκών!
Ivor Ambrose, ENAT, ευρωπαϊκό δίκτυο για τον προσιτό τουρισμό. www.accessibletourism.org

2:03 AM  

Post a Comment

<< Home