Thursday, September 04, 2008

Στο Ελληνικό





Μια φιλική για τα άτομα με κινητική αναπηρία ακτή, δημιουργήθηκε στο Δήμο Ελληνικού. Ο Δήμαρχος με μια αγωνιστική ιστορία στη διεκδίκηση ελεύθερων ακτών αποφάσισε κατ' αρχήν για την τρέχουσα περίοδο να δημιουργήσει ένα σύνολο ελάχιστων εξυπηρετήσεων ώστε κυρίως άτομα με κινητική αναπηρία να μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

Μια μεγάλη παρέα από φίλους λουόμενους από την ΠΙΚΠΛΑΖ αλλά και νέους φίλους και γνωστούς περάσαμε μια ωραία βραδιά, συζητώντας για τις παρεμβάσεις που έγιναν και προτάθηκαν αρκετά για το τι πρέπει να γίνει. Η Δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε ώστε την επόμενη περίοδο οι υποδομές να είναι σε πολύ καλλίτερο επίπεδο. 

Στην ακτή υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου μέχρι και τη θάλασσα, υπάρχει αμαξίδιο θαλάσσης, συγκρότημα από ντους (σχετικά προσβάσιμο) και επαρκής χώρος στάθμευσης. 

   

Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση το απόγευμα της 4ης Σεπτέμβρη 2008. 

Ακολουθεί και το κείμενο του σχετικού δελτίου τύπου, το οποίο εκτός των άλλων περιέχει και χρήσιμες πληροφορίες για τον υποψήφιο επισκέπτη και λουόμενο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 
Οδός 25η & Πλ. Αγ. Τριάδας 
16777 Ελληνικό 
τηλ. 210-9616540-3 
fax 210-9644955 
Ημερομ: 23/8/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Το δικαίωμα των συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες να επισκεφθούν αλλά και να κάνουν μπάνιο στην παραλία του Ελληνικού δεν άφησε αδιάφορο το δήμο. 
Η παραλία που μετά από αγώνα έγινε ελεύθερη, ανοίγει την αμμουδιά της και στα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. 
Διαμορφώθηκε χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με κινητικές δυσκολίες ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε ράμπα που οδηγεί στη θάλασσα καθώς και σκιασμένος χώρος για την παραμονή τους στην παραλία. 
Για τη μεταφορά στη θάλασσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αμαξίδιο θάλασσας ενώ υπάρχει και ντουζιέρα για πλύσιμο. 
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται ώστε το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σαιζόν που θα λειτουργεί η δημοτική πλαζ Ελληνικού, να μπορούν να την επισκεφτούν και να τη γνωρίσουν οι συμπολίτες μας με κινητικές αναπηρίες. Δεν είναι ολοκληρωμένες καθώς σε αυτή τη φάση δε θα λειτουργήσει τουαλέτα για ΑΜΕΑ. 
Γνωστοποιούμε λοιπόν στους συμπολίτες μας που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου ότι εάν θέλουν να επισκεφτούν την παραλία Ελληνικού: 
1. Εάν επιθυμούν να κολυμπήσουν είναι καλό να έρθουν τις ώρες που υπάρχει ναυαγοσώστης δηλαδή από τις 10:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μέως τις 15 Σεπτεμβρίου
2. Στο τηλέφωνο 6956 266963 μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της παραλίας για την άφιξή τους , ώστε να τους οδηγήσει στο χώρο στάθμευσης. 
3. Η παρουσία συνοδού είναι απαραίτητη.

Ο δήμος Ελληνικού θα προχωρήσει σε πιο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ώστε του χρόνου η δημοτική πλαζ Ελληνικού να διαθέτει υποδομές που θα καθιστούν εφικτή την πρόσβαση την κολύμβηση και την άνετη παραμονή σε αυτήν ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Το Γραφείο Τύπου